Студена торта
Продукти:
1 пак. Бишкоти, 160 г масло, 160 г пудра захар, 4 яйца, 160 г смлени орехови ядки, 100 г ром (ликьор, коняк). За украсата – 250 г сметана, 100 г пудра захар и 500 г плодове според сезона.

Начин на приготвяне:
Във форма за торта се подреждат 1 ред бишкоти, напръскани с ром (коняк, ликьор). Празнините се запълват с натрошени бишкоти. Намазват се с половината от крема, приготвен по следния начин: белтъците се отделят от жълтъците на 4-те яйца и се разбиват на сняг. Маслото също се разбива с пудрата захар и към него се прибавят един по един при непрекъснато бъркане четирите жълтъка. Изсипват се по малко разбитите белтъци и смлените орехови ядки.
Върху крема се нареждат останалите бишкоти, също напръскани с ром. Най-отгоре се маже остатъкът от крема. Тортата се оставя в хладилника за няколко часа, за да стегне. След това се изважда от формата и се украсява с разбитата сметана с пудра захар и с плодове според сезона.
Продукти:
1 пак. Бишкоти, 160 г масло, 160 г пудра захар, 4 яйца, 160 г смлени орехови ядки, 100 г ром (ликьор, коняк). За украсата – 250 г сметана, 100 г пудра захар и 500 г плодове според сезона.

Начин на приготвяне:
Във форма за торта се подреждат 1 ред бишкоти, напръскани с ром (коняк, ликьор). Празнините се запълват с натрошени бишкоти. Намазват се с половината от крема, приготвен по следния начин: белтъците се отделят от жълтъците на 4-те яйца и се разбиват на сняг. Маслото също се разбива с пудрата захар и към него се прибавят един по един при непрекъснато бъркане четирите жълтъка. Изсипват се по малко разбитите белтъци и смлените орехови ядки.
Върху крема се нареждат останалите бишкоти, също напръскани с ром. Най-отгоре се маже остатъкът от крема. Тортата се оставя в хладилника за няколко часа, за да стегне. След това се изважда от формата и се украсява с разбитата сметана с пудра захар и с плодове според сезона.