Пиле с гъби
Продукти:
1 кг пилешки филета (бутчета, крилца)
200 гр. пресни гъби
50 гр краве масло
100 гр топено сирене
1 чаена лъжичка брашно
2 с.л. подправка за пиле
500 мл. прясно мляко


Начин на приготвяне:
Гъбите се нарязват на филийки и се задушават в маслото. Прибавя се брашното,запържва се и се разрежда с прясното мляко. Сместа се изсипва в огнеупорна тенджера. Пилешкото месо се нарязва на порции и се поръсва с подправката. Парчетата се нареждат върху сместа. Тенджерата се поставя в студена фурна. Печете около 1 час. След това извадете и наредете върху ястието нарязаното на филийки топено сирене. Върнете обратно във фурната без да поставяте отново капака и печете 5 минути(до златисто).